radmor 5102 - nie gra tyl



Masz problem? Zapytaj na forum elektroda.pl

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Andrzej" <andrzej_i_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 11:20:46 +0100


witam

mam problem z tylnymi glosnikami w radmorze 5102
mianowicie nie graja
nie wem czy graly wczesniej - nie byly mi potrzebne do tej pory, toich nie
sprawdzalem

czy mozecie powiedziec leikowi, gdzie znajduja sie jakies bezpieczniki, albo
gdzie szukac ewentualnej awarii????


pozdrawiam

andrzej



========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "marcinuh" <marcinuh_at_nospam_wp.pl>
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 11:38:23 +0100


Użytkownik "Andrzej" <andrzej_i_at_nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:c2mqa4$gma$1_at_nospam_nemesis.news.tpi.pl...
witam

mam problem z tylnymi glosnikami w radmorze 5102
mianowicie nie graja

Hint: zeby graly tylne musisz miec podlaczone przednie :-)
pzdr,
marcin



========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.pw.edu.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: BLE_Maciek <i80c586_at_nospam_cyberspace_NO_SPAM_.org>
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 11:49:50 +0100


Wed, 10 Mar 2004 11:38:23 +0100 jednostka biologiczna o nazwie
"marcinuh" <marcinuh_at_nospam_wp.pl> wyslala do portu 119
jednego z serwerow news nastepujace dane:

mam problem z tylnymi glosnikami w radmorze 5102
mianowicie nie graja
Hint: zeby graly tylne musisz miec podlaczone przednie :-)
Oj chyba nie ! Na pewno trzeba bylo miec podlaczone OBYDWA tylne zeby
graly.

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.pw.edu.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: BLE_Maciek <i80c586_at_nospam_cyberspace_NO_SPAM_.org>
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 11:48:21 +0100


Wed, 10 Mar 2004 11:20:46 +0100 jednostka biologiczna o nazwie
"Andrzej" <andrzej_i_at_nospam_poczta.onet.pl> wyslala do portu 119
jednego z serwerow news nastepujace dane:

mam problem z tylnymi glosnikami w radmorze 5102
mianowicie nie graja
nie wem czy graly wczesniej - nie byly mi potrzebne do tej pory, toich nie
sprawdzalem
czy mozecie powiedziec leikowi, gdzie znajduja sie jakies bezpieczniki, albo
gdzie szukac ewentualnej awarii????
A podlaczyles DWA glosniki tylne ? Jest to tam tak zrobione ze jezli
podlaczysz tylko jeden glosnik tylny to nie bedzie on gral. Musi byc i
lewy i prawy.
Tutaj masz pdfa ze zeskanowana przeze mnie instrukcja serwisowa do
tego sprzetu:
ftp://ftp.control.slupsk.pl/pub/elektronika/schematy/radia/Radmor5102_instrukcja_serwisowa.pdf

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Andrzej" <andrzej_i_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 12:05:27 +0100



mam problem z tylnymi glosnikami w radmorze 5102
mianowicie nie graja
nie wem czy graly wczesniej - nie byly mi potrzebne do tej pory, toich
nie
sprawdzalem
czy mozecie powiedziec leikowi, gdzie znajduja sie jakies bezpieczniki,
albo
gdzie szukac ewentualnej awarii????
A podlaczyles DWA glosniki tylne ? Jest to tam tak zrobione ze jezli
podlaczysz tylko jeden glosnik tylny to nie bedzie on gral. Musi byc i
lewy i prawy.
Tutaj masz pdfa ze zeskanowana przeze mnie instrukcja serwisowa do
tego sprzetu:

ftp://ftp.control.slupsk.pl/pub/elektronika/schematy/radia/Radmor5102_instru
kcja_serwisowa.pdf


lo swinio, ale wymyslili

chcialem sprawdzic, czy to wszystko bedzie dzialalo przed dodaniem sateliek
i po prostu przepialem przod na tyl
to teraz wszystko jasne czemu nie dziala

teraz mam pytanko - czy wystarczy jeden przed i dwa tylne
czy trzeba wszystkie 4 aby sprawdzic czy dziala w rzeczywistosci?

i bardzo dziekuje za instrukcje

na pewno sie przyda


pozdrawiam

andrzej




========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.pw.edu.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: BLE_Maciek <i80c586_at_nospam_cyberspace_NO_SPAM_.org>
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 12:21:37 +0100


Wed, 10 Mar 2004 12:05:27 +0100 jednostka biologiczna o nazwie
"Andrzej" <andrzej_i_at_nospam_poczta.onet.pl> wyslala do portu 119
jednego z serwerow news nastepujace dane:


teraz mam pytanko - czy wystarczy jeden przed i dwa tylne
czy trzeba wszystkie 4 aby sprawdzic czy dziala w rzeczywistosci?
Zdaje mie sie ze wystarczy podlaczyc tylko tyly, ale moze faktycznie
przednie tez sa potrzebne, chociaz watpie.
Prawie nigdy nie uzywalem tylnych, a jak juz to dawno.

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.p

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: wmakWYTNIJTO_at_nospam_o2.pl
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: 10 Mar 2004 13:21:10 +0100


Tylne głośniki są szeregowo połączone przez regulowane oporniki do "gorących"
wyjść wzmacniacza stereo.
Słychać w nich różnicę między lewym a prawym kanałem.
Sygnał musi być stereo, bo jak jest mono, to różnica będzie zero.
Dla sprawdzenia należy przekręcić balans w lewo lub w prawo - wtedy pojawi się
różnicowy sygnał.
Wmak

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Andrzej" <andrzej_i_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 14:40:55 +0100



Uzytkownik "BLE_Maciek" <i80c586_at_nospam_cyberspace_NO_SPAM_.org> napisal w
wiadomosci news:4fut40taemomh9vn4lpjjghgvb7nns0q52_at_nospam_4ax.com...
teraz mam pytanko - czy wystarczy jeden przed i dwa tylne
czy trzeba wszystkie 4 aby sprawdzic czy dziala w rzeczywistosci?
Zdaje mie sie ze wystarczy podlaczyc tylko tyly, ale moze faktycznie
przednie tez sa potrzebne, chociaz watpie.
Prawie nigdy nie uzywalem tylnych, a jak juz to dawno.


niestety po podlaczeniu tylko tylnych slychac cisze, dopiero po regulancji
balns: prawy-lewy obojetnie na ktora strone slychac, niestety tylko mono,
regulacja balnas:przod-tyl nic nie daje

sprobuje podlaczyc wszystkie 4 glosniki i zdam relacje

pozdrawiam

andrzej




========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.p

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: eolWYTNIJTO_at_nospam_autograf.pl
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: 10 Mar 2004 15:59:30 +0100



Uzytkownik "BLE_Maciek" <i80c586_at_nospam_cyberspace_NO_SPAM_.org> napisal w
wiadomosci news:4fut40taemomh9vn4lpjjghgvb7nns0q52_at_nospam_4ax.com...
teraz mam pytanko - czy wystarczy jeden przed i dwa tylne
czy trzeba wszystkie 4 aby sprawdzic czy dziala w rzeczywistosci?
Zdaje mie sie ze wystarczy podlaczyc tylko tyly, ale moze faktycznie
przednie tez sa potrzebne, chociaz watpie.
Prawie nigdy nie uzywalem tylnych, a jak juz to dawno.


niestety po podlaczeniu tylko tylnych slychac cisze, dopiero po regulancji
balns: prawy-lewy obojetnie na ktora strone slychac, niestety tylko mono,
regulacja balnas:przod-tyl nic nie daje

sprobuje podlaczyc wszystkie 4 glosniki i zdam relacje

Mam takiego radmora, więc to informacja z 1 ręki :). Żeby zagrał tył, muszą być
właczone na raz dwa tylne głośniki. Przód nie jest potrzebny.Jak już ktoś
wspomniał, sygnał musi być stereofoniczny, żeby tył grał, choć gra on
oczywiście w mono (głośniki są połaczone szeregowo, w przeciwfazie).Pokrętło
regulacji przód-tył ustaw maksymalnie w lewo (czyli max na tył), bo tam jest
taka drabinka oporników i któryś może być spalony.

Jak ci się już uda, to będziesz zadowolony. Np. po podłączeniu dekodera cyfry
Radmor dekoduje w ten sposób Dolby prologic i w tylnych głośnikach słychac to
co trzeba. Oczywiście nie działa to tak dobrze jak KD, ale dla mnie wystarczy.
Powodzenia.
Pozdr
eol

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Andrzej" <andrzej_i_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: radmor 5102 - nie gra tyl
Date: Wed, 10 Mar 2004 17:05:17 +0100



Użytkownik <eolWYTNIJTO_at_nospam_autograf.pl> napisał w wiadomości
news:7425.00000a4b.404f2d51_at_nospam_newsgate.onet.pl...


Mam takiego radmora, więc to informacja z 1 ręki :). Żeby zagrał tył,
muszą być
właczone na raz dwa tylne głośniki. Przód nie jest potrzebny.Jak już ktoś
wspomniał, sygnał musi być stereofoniczny, żeby tył grał, choć gra on
oczywiście w mono (głośniki są połaczone szeregowo, w
przeciwfazie).Pokrętło
regulacji przód-tył ustaw maksymalnie w lewo (czyli max na tył), bo tam
jest
taka drabinka oporników i któryś może być spalony.



czyli czeka mnie wymiana opornikow :/

jak ja nie cierpie lutownicy :P


dziekuje za rady


andrzej



========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai