Re: Diode ?wiecąca problem!



Masz problem? Zapytaj na forum elektroda.pl

Poprzedni Następny
Wiadomo¶ć
Spis tre¶ci
From: jfox_at_nospam_friko6.onet.pl (J.F.)
Subject: Re: Diode ?wiecąca problem!
Date: Thu, 17 May 2001 01:41:27 GMT


On Wed, 16 May 2001 16:42:47 +0200, Milosz Skowyra wrote:
Tomasz Sienkiewicz wrote:
Od 8 lat swieci sie se dioda wmontowana w wlacznik oswitlenia (co by po
ciemaku go znalesc ), z dioda jest tylko w szereg wlaczony rezystor 100k i
dioda prostownicza na 400V i jak narazie nic sie nie grzeje i dziala -
prosre i skuteczne, mozna dawac kondensatory i inne takie,ale po co gmatwac.
Skoro dziala przez tyle czasu to chyba jest dobrze no nie ?

Tak... ale to jest wpiete w szereg poprzez zarowke, czyli generalnie
bocznikujesz wlacznik. Sprobuj ten twoj uklad wlozyc do gniazdka...
tylko sie nie zdziw.

A czemu sie ma dziwic ? tu nie ma zadnych problemow ..

J.



Poprzedni Następny
Wiadomo¶ć
Spis tre¶ci
From: Milosz Skowyra <miloszek_at_nospam_fidonet.org.pl>
Subject: Re: Diode =?iso-8859-2?Q?=3Fwiec=B9ca?= problem!
Date: Fri, 18 May 2001 00:23:37 +0200


"J.F." wrote:

Tak... ale to jest wpiete w szereg poprzez zarowke, czyli generalnie
bocznikujesz wlacznik. Sprobuj ten twoj uklad wlozyc do gniazdka...
tylko sie nie zdziw.
A czemu sie ma dziwic ? tu nie ma zadnych problemow ..

Zgadza sie... kiedys qmpel mial w wlacznikach chyba 8k, dzialalo ok, ale
jak wsadziles do gniazdka to palilo sie w ciagu sekundy.
"Zasugesterowalem" sie ;-)
--

Regards.
|-----------------------------------------------------|
| Milosz Skowyra |
| miloszek_at_nospam_fidonet.org.pl 2:484/2.47 on fidonet |
| GSM Mobile +48608888899 |
|-----------------------------------------------------|
Zostalismy sami, niecierpliwi mysliwi...