Protel99se - Auto Router



Masz problem? Zapytaj na forum elektroda.pl

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "K.L." <kramer2_at_nospam_polbox.com>
Subject: Protel99se - Auto Router
Date: Sun, 10 Sep 2000 19:41:25 +0200


Mam Protela 99 SE z CHIP`a 2/2000.
Gdy wlaczam Auto Router program wiesza sie na
Initializing Shape Based Router zawsze przy 95%.
(nie wiem co moze byc tego powodem, moze
brakuje jakis bibliotek). Probowalem przeinstalowywac
Protela ale Router dalej wiesza sie w tym samym miejscu.
Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem?

pozdrawiam
K.L.
kramer2_at_nospam_polbox.com



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: Milosz Skowyra <mewash_at_nospam_bet.po.opole.pl>
Subject: Re: Protel99se - Auto Router
Date: Mon, 11 Sep 2000 00:02:08 +0200


"K.L." wrote:

Mam Protela 99 SE z CHIP`a 2/2000.
Gdy wlaczam Auto Router program wiesza sie na
Initializing Shape Based Router zawsze przy 95%.
(nie wiem co moze byc tego powodem, moze
brakuje jakis bibliotek).

Afair to nie masz obrysu plytki drukowanej na warstwie KeepOut.

--
Regards.
|-----------------------------------------------------|
| Milosz Skowyra |
| miloszek_at_nospam_fidonet.org.pl 2:484/2.47 on fidonet |
|-----------------------------------------------------|

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "K.L." <kramer2_at_nospam_polbox.com>
Subject: Re: Protel99se - Auto Router
Date: Mon, 11 Sep 2000 21:58:12 +0200



Afair to nie masz obrysu plytki drukowanej na warstwie KeepOut.



Plytke na warstwie KeepOut obrysowuje a program
i tak dalej sie wiesza. Gdy plytki nie obrysuje program
sam sie o to upomina. Ale jesli nawet bym tego nie
zrobil to nie jest to odrazu powod by program sie
wieszal.

Pozdrawiam
K.L.
kramer2_at_nospam_polbox.com



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Wojciech Biel" <wbiel_at_nospam_priv6.onet.pl>
Subject: Odp: Protel99se - Auto Router
Date: Mon, 11 Sep 2000 23:56:16 +0200


Ludzie co sie z wami dzieje?Skonczcie z tym g.....(pardon PROTELEM99),
zainstalujcie sobie Eagla i skoncza sie Wasze problemy.Naprawde!
Pozdrawiam
wojtek
Użytkownik K.L. <kramer2_at_nospam_polbox.com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8pjd70$ltc$1_at_nospam_news.tpi.pl...

Afair to nie masz obrysu plytki drukowanej na warstwie KeepOut.



Plytke na warstwie KeepOut obrysowuje a program
i tak dalej sie wiesza. Gdy plytki nie obrysuje program
sam sie o to upomina. Ale jesli nawet bym tego nie
zrobil to nie jest to odrazu powod by program sie
wieszal.

Pozdrawiam
K.L.
kramer2_at_nospam_polbox.com





Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "peters" <peters_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: Protel99se - Auto Router
Date: Sat, 16 Sep 2000 11:43:12 +0200


Użytkownik "Wojciech Biel" <wbiel_at_nospam_priv6.onet.pl> napisał w wiadomości
news:8pjk9l$oa7$1_at_nospam_devnull.open.net.pl...
Ludzie co sie z wami dzieje?Skonczcie z tym g.....(pardon PROTELEM99),
zainstalujcie sobie Eagla i skoncza sie Wasze problemy.Naprawde!
Pozdrawiam
wojtek
...i zainstalujcie sobie Linuxa ? :))
Jak ktoś zapłacił jakieś 10k zł za program to go chyba nie wyrzuci?
też pozdrawiam, Piotrek




Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "oberek" <oberek_at_nospam_box43.gnet.pl>
Subject: Re: Protel99se - Auto Router
Date: Mon, 11 Sep 2000 13:42:02 +0200



"K.L." <kramer2_at_nospam_polbox.com> wrote in message
news:8pgh8j$l8f$1_at_nospam_news.tpi.pl...
Mam Protela 99 SE z CHIP`a 2/2000.
Gdy wlaczam Auto Router program wiesza sie na
Initializing Shape Based Router zawsze przy 95%.
(nie wiem co moze byc tego powodem, moze
brakuje jakis bibliotek). Probowalem przeinstalowywac
Protela ale Router dalej wiesza sie w tym samym miejscu.
Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem?

pozdrawiam
K.L.
kramer2_at_nospam_polbox.com



Ja też sptkałem się z takim zachowaniem Protela 99SE.
Na jednych kompach działa prawidłowo na innych się wiesza jak w Twoim
przypadku. Z moich obserwacji nie ma tutaj znaczenia ani procesaor ani
system operacyjny. Nie wiem od czego to zależy. Jak ktoś wie to niech powie.

Pozdrawiam



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
Date: Tue, 12 Sep 2000 10:45:19 +0200
From: Piotr Muller <p.muller_at_nospam_trax.com.pl>
Subject: Re: Protel99se - Auto Router




Od konfiguracji elementów, są jakieś błędy w algorytmie i wcale nie
dotyczy to tylko wersji 99.
Piotr



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: rwx <rwx_at_nospam_pro1.promail.pl>
Subject: Re: Protel99se - Auto Router
Date: Tue, 12 Sep 2000 13:20:06 +0200




"K.L." wrote:

Mam Protela 99 SE z CHIP`a 2/2000.
Gdy wlaczam Auto Router program wiesza sie na
Initializing Shape Based Router zawsze przy 95%.
(nie wiem co moze byc tego powodem, moze
brakuje jakis bibliotek). Probowalem przeinstalowywac
Protela ale Router dalej wiesza sie w tym samym miejscu.
Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem?

Hi
Zamiast tego shitu polecam OrCad v.9
pzdr


--
Wielki konkurs Serwisu RUBIKON! Sprawdz, mozna wygrac: http://konkurs.rubikon.pl