Nie widze ...



Masz problem? Zapytaj na forum elektroda.pl

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: Marcin E. Hamerla <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X>
Subject: Nie widze ...
Date: Wed, 26 Nov 2003 23:46:22 +0100


Witam,

Zauwazylem dziwna rzecz. Wyslalem odpowiedz do watku "problem z
alterą", ale nie spostrzeglem w nim mojej odpowiedzi. Zatem wyslalem
jeszcze raz. Nadal nic. No to wskoczylem na gógla, ktory pokazal moj
list. Zdziwiony zresetowalem Hamstera, ktoremu, majac duza ilosc
postow w bazie danych, zdarzalo sie glupiec. Usunalem rowniez p.m.e. w
Agencie i zasubskrybowalem ponownie. Nadal nie widze tego listu.
Kurna, co jest?

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

=======

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Marek Dzwonnik" <mdz_at_nospam_message.pl>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Thu, 27 Nov 2003 00:14:48 +0100


Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X>
napisał w wiadomości news:02basvssf973qref4vas1uegld823uu5e6_at_nospam_4ax.com

Zauwazylem dziwna rzecz. Wyslalem odpowiedz do watku "problem z
alterą", ale nie spostrzeglem w nim mojej odpowiedzi.

Nadal nie widze tego listu.
Kurna, co jest?


Niedawno robiłem na pl.test próby z przepychaniem załączników w hierarchii
pl.*. Efekty były dziwne, o czym zresztą wspominałem na grupie:
http://www.google.pl/groups?selm=3fa9485f%40news.home.net.pl ,
Co mnie jednak przy okazji zastanowiło - list z załącznikiem odrzucany
(tzn. po cichu ignorowany) przez newsserwer macierzysty potrafił mimo to
pojawić się na innych serwerach w PL. Może tu mamy do czynienia z podobną
sytuacją? Coś się przykleiło do Twojego postu i "zniknęło" go z newsserwera,
z którego na codzień korzystasz?

Poza tym parę razy zdarzyło mi się nie móc wysłać listu via news.home.net.pl
bo odrzucał go jakiś filtr antyspamowy. Ale zdaje się, że wtedy zwrotnie
dostawałem jakąś reprymendę.

--
Marek Dzwonnik, GG: #2061027 (zwykle jako 'niewidoczny')


========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: Marcin E. Hamerla <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Fri, 28 Nov 2003 10:15:00 +0100


Marek Dzwonnik napisal(a):

Zauwazylem dziwna rzecz. Wyslalem odpowiedz do watku "problem z
alterą", ale nie spostrzeglem w nim mojej odpowiedzi.

Nadal nie widze tego listu.
Kurna, co jest?

Niedawno robiłem na pl.test próby z przepychaniem załączników w hierarchii
pl.*. Efekty były dziwne, o czym zresztą wspominałem na grupie:
http://www.google.pl/groups?selm=3fa9485f%40news.home.net.pl ,
Co mnie jednak przy okazji zastanowiło - list z załącznikiem odrzucany
(tzn. po cichu ignorowany) przez newsserwer macierzysty potrafił mimo to
pojawić się na innych serwerach w PL. Może tu mamy do czynienia z podobną
sytuacją? Coś się przykleiło do Twojego postu i "zniknęło" go z newsserwera,
z którego na codzień korzystasz?

To sa jajca z kodowaniem i znakami zawartmi w liscie. Mam kupe roboty,
ale wczoraj i dzisiaj pare godzin grzebalem w tym, aby sprawdzic co
jest grane ;--). Otoz skojarzylem, ze obydwa listy, ktorych nie widac
na dostepnych mi serwerach njus (onet, tpi, gazeta), a ktore sa
widoczne na googlu, mialy w tresc wklejone cytaty z datasheetow PDF. W
Acrobacie zaznaczylem po prostu fragment tekstu, a nastepnie zrobilem
Ctrl-C, Ctrl-V. Cytaty w Agencie wygladaly Ok, bez zadnych krzaczorow.
Ale teraz przyjrzalem sie im dokladniej. Okazalo sie, ze na przyklad w
tym liscie o Alterze byly dwie kreseczki / myslniki o kodzie 0x96.
Przy okazji kodowanie zmienilo sie na:

Content-Type: text/plain; charset=utf-8

Wycialem teraz owe cudaczne myslniki i listy poszly. Tak wiec to bylo
to.

Poza tym parę razy zdarzyło mi się nie móc wysłać listu via news.home.net.pl
bo odrzucał go jakiś filtr antyspamowy. Ale zdaje się, że wtedy zwrotnie
dostawałem jakąś reprymendę.

No wiec pamietam, zejak kiedys bylo cos nie tak z kodowaniem w moich
listach, to dostawalem info od CancelBota. Ale od dawna to sie nie
zdarzalo. A mialem przez dlugi czas blednie ustawiony typ MIME od
naglowkow co skutkowalo blednym kodowaniem polskich znakow w
naglowkach. Nawiasem mowiac ten koles od Altery tez to mial
spieprzone.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: Marcin E. Hamerla <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Fri, 28 Nov 2003 11:53:31 +0100


Marcin E. Hamerla napisal(a):

Niedawno robiłem na pl.test próby z przepychaniem załączników w hierarchii
pl.*. Efekty były dziwne, o czym zresztą wspominałem na grupie:
http://www.google.pl/groups?selm=3fa9485f%40news.home.net.pl ,
Co mnie jednak przy okazji zastanowiło - list z załącznikiem odrzucany
(tzn. po cichu ignorowany) przez newsserwer macierzysty potrafił mimo to
pojawić się na innych serwerach w PL. Może tu mamy do czynienia z podobną
sytuacją? Coś się przykleiło do Twojego postu i "zniknęło" go z newsserwera,
z którego na codzień korzystasz?

To sa jajca z kodowaniem i znakami zawartmi w liscie.

Kolejna rzecz zauwazylem. Moje listy sa takze niewidoczne na polskich
serwerach gdy odpowiadam w watkach w ktorych zostalo wczesniej zwalone
kodowanie. Przykladem tu jest watek "PLD a sprawa polska". Koles uzywa
(OE) polskich liter, a w naglowku nie odpowiedniego wpisu. Potem
pojawiaja sie jakies krzaczory i juz jest wszystko powalone.

Aha, a propos CancelBota. Uswiadomilem sobie, ze jak sie ma ustawiona
pulapke antyspamowa, to sie komunikatu od niego nie otrzyma.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!news.pw.edu.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: BLE_Maciek <i80c586_at_nospam_cyberspace_NO_SPAM_.org>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Wed, 03 Dec 2003 19:21:03 +0100


Fri, 28 Nov 2003 11:53:31 +0100 jednostka biologiczna o nazwie Marcin
E. Hamerla <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X> wyslala do portu 119
jednego z serwerow news nastepujace dane:

Kolejna rzecz zauwazylem. Moje listy sa takze niewidoczne na polskich
serwerach gdy odpowiadam w watkach w ktorych zostalo wczesniej zwalone
kodowanie. Przykladem tu jest watek "PLD a sprawa polska". Koles uzywa
Bo moze masz ustawione gdzies w opcjach domyslne wysylanie z
pochrzanionym przez kogos charsetem. U mnie przy odpowaidaniu na takie
posty wyskakuje okienko w ktorym jest pytanie czy chce wyslac z
alternatywnym charsetem ("send the message with alternative charset")
czy ustawionym przeze mnie ("send the message with current settings").
Oczywiscie wybieram zawsze to drugie. Kiedys tez wybralem utf-8 i
zaraz dostalem info od cancel bota ze moj post zostal skasowany ze
wzgledu na zly charset.

=======

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Marek Dzwonnik" <mdz_at_nospam_message.pl>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Fri, 28 Nov 2003 13:24:03 +0100


Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X>
napisał w wiadomości news:ii2esvsrolbn7aajfm0buq57c0f77i3uuh_at_nospam_4ax.com


Content-Type: text/plain; charset=utf-8

A tak... zapomniałem. Nie przechodzą posty z ustawionym UTF-8. Przekonalem
się o tym, chcąc parę razy wysłać posta z symbolem kości lub cytatem w
cyrylicy. Niestety - nie da się :-(

--
Marek Dzwonnik, GG: #2061027 (zwykle jako 'niewidoczny')


========
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!opal.futuro.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: Marcin E. Hamerla <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Fri, 28 Nov 2003 13:28:45 +0100


Marek Dzwonnik napisal(a):

Content-Type: text/plain; charset=utf-8

A tak... zapomniałem. Nie przechodzą posty z ustawionym UTF-8. Przekonalem
się o tym, chcąc parę razy wysłać posta z symbolem kości lub cytatem w
cyrylicy. Niestety - nie da się :-(

Mam problem taki, ze FAgent dostosowuje kodowanie do tekstu. Niby
dobrze, ale w tym momencie mnie to zalatwia. Znaczy, mozna
owerrajdowac setingi, ale to jest upierdliwe, poniewaz trzeba to robic
dla kazdego listu z osobna.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

========
Message-ID: <3FC5358E.6080601_at_nospam_badworm.pl>
Date: Thu, 27 Nov 2003 00:21:50 +010

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: badworm <nospam_at_nospam_post.pl>
Subject: Re: Nie widze ...


Osoba podająca się za: Marcin E. Hamerla przyczyniła się do uszczuplenia
moich skromnych zasobów dyskowych ;-) wraz z kolejną wiadomością wysłaną
2003-11-26 23:46:

Zauwazylem dziwna rzecz. Wyslalem odpowiedz do watku "problem z
alterą", ale nie spostrzeglem w nim mojej odpowiedzi. Zatem wyslalem
jeszcze raz. Nadal nic. No to wskoczylem na gógla, ktory pokazal moj
list. Zdziwiony zresetowalem Hamstera, ktoremu, majac duza ilosc
postow w bazie danych, zdarzalo sie glupiec. Usunalem rowniez p.m.e. w
Agencie i zasubskrybowalem ponownie. Nadal nie widze tego listu.
Kurna, co jest?

A w killfile go nie ma? Może być też coś jeszcze innego czego jeszcze
nie rozpracowałem - poprzednia wersja Hamstera czasami gubila mi posty
na grupach mimo iż te były pobierane z kilku serwerów(więc braki na nich
odpadają) a w KF też ich nie było. Możesz też spróbować użyć funkcji
"Wyczyść(grupy, indeksy)" oraz "Odbuduj wszystkie indeksy".

--
Pozdrawiam Bad Worm badworm{m-a-ł-p-a}post[K_R_O_P_K_A]pl
http://www.gusnet.prv.pl(nieczynne do odwolania) GG# 2400455
"All in all you're just another brick in the wall"
Tnijcie cytaty i sygnaturki!


========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: Marcin E. Hamerla <Xmehamerla_at_nospam_Xpro.Xonet.Xpl.remove_X>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Fri, 28 Nov 2003 01:15:48 +0100


badworm napisal(a):

Zauwazylem dziwna rzecz. Wyslalem odpowiedz do watku "problem z
alterą", ale nie spostrzeglem w nim mojej odpowiedzi. Zatem wyslalem
jeszcze raz. Nadal nic. No to wskoczylem na gógla, ktory pokazal moj
list. Zdziwiony zresetowalem Hamstera, ktoremu, majac duza ilosc
postow w bazie danych, zdarzalo sie glupiec. Usunalem rowniez p.m.e. w
Agencie i zasubskrybowalem ponownie. Nadal nie widze tego listu.
Kurna, co jest?

A w killfile go nie ma?

Nie...

Może być też coś jeszcze innego czego jeszcze
nie rozpracowałem - poprzednia wersja Hamstera czasami gubila mi posty
na grupach mimo iż te były pobierane z kilku serwerów(więc braki na nich
odpadają) a w KF też ich nie było. Możesz też spróbować użyć funkcji
"Wyczyść(grupy, indeksy)" oraz "Odbuduj wszystkie indeksy".

Nie, to nie to.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.p

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: zielpro_at_nospam_poczta.onet.pl (ziel)
Subject: RE: Nie widze ...
Date: 27 Nov 2003 01:14:51 +0100


On Behalf Of Marcin E. Hamerla
Kurna, co jest?

Może był niepoprawny politycznie?
Wiesz, teraz w czasach wolności słowa to nie wiadomo
co jest słuszne, a co nie. ;-)

pzdr
Artur

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.elektronika


========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "A.Grodecki" <ag.usun_to_at_nospam_modeltronik.com>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Thu, 27 Nov 2003 02:27:27 +0100


Użytkownik Marcin E. Hamerla napisał:

> Zauwazylem dziwna rzecz. Wyslalem odpowiedz do watku "problem z
alterą", ale nie spostrzeglem w nim mojej odpowiedzi. Zatem wyslalem
jeszcze raz. Nadal nic. No to wskoczylem na gógla, ktory pokazal moj
list. Zdziwiony zresetowalem Hamstera, ktoremu, majac duza ilosc
postow w bazie danych, zdarzalo sie glupiec. Usunalem rowniez p.m.e. w
Agencie i zasubskrybowalem ponownie. Nadal nie widze tego listu.
Kurna, co jest?

Przerąbane! Nie będziesz miał swojego udziału w tym wątku!?!
;)

--

Pozdrawiam,

A. Grodecki


========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "krychu \(musk\)" <elstach.nospam_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Thu, 27 Nov 2003 09:54:46 +0100


czasami mam podobnie, tylko, ze z pod Outlooka, pojawia sie strzałeczka,
uzytkownicy odpisuja a ja tego co napisalem nie widze :)

--
pozdr.
krychu(musk)
maniak WN
50°03'N 22°00'E



========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mai

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Piter" <pit202_spam__at_nospam_wp.pl>
Subject: Re: Nie widze ...
Date: Thu, 27 Nov 2003 16:47:10 +0100


czasami mam podobnie, tylko, ze z pod Outlooka, pojawia sie strzałeczka,
uzytkownicy odpisuja a ja tego co napisalem nie widze :)

a ja myslalem ze tylko moj OE jest taki sprytny =]


/piter



========
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mai