ARM jeszcze raz...



Masz problem? Zapytaj na forum elektroda.pl

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Grodo" <(ZmienXna2000)grodoX_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: ARM jeszcze raz...
Date: Sat, 12 Nov 2005 14:23:33 +0100


Hej,
coś chyba popsułem i skończyły mi się pomysły na naprawę. Procek działa
(LPC2294), lampki mrugają, tylko nie mogę z nim nic zrobić przez Philips
Utility. Nie reaguje na nic. Stąd moje pytanie: czy nóżka TxD0 od portu 0
(do programowania) powinna wisieć? Czy powinna miec jakiś stan po resecie
jak od portu 1? I pytanie drugie - mogłem usunąć jakimś magicznym cudem
bootloadera? Tylko jak skoro lampki mrugają? Max działa (tak mi się wydaje).
Napięcie na resecie 3,3V. Na P0.14 V = 2.25V.
Gdybym jakimś cudem skasował bootloadera (ale to chyba przez zakłócenia przy
podłączaniau kabla...) to da się obejśc teraz bez kabelka JTAG?

pozdrawiam



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: point <rwxrwx_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: ARM jeszcze raz...
Date: Sat, 12 Nov 2005 18:21:27 +0100


Grodo wrote:

Napięcie na resecie 3,3V. Na P0.14 V = 2.25V.

Bootloader włączy się gdy P0.14 będzie zwarty do GND.

--
point


Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Grodo" <(ZmienXna2000)grodoX_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: ARM jeszcze raz...
Date: Sun, 13 Nov 2005 00:51:54 +0100


Dzięki, tyle wiem, ale nie wiem, czy on działa poprawnie. Bo jak podłaczam
woltomierz między masę a TxD0 albo między 3,3V a TxD0 to zawsze jest 0V.
Mogłem spalić w procku Uart0 nie paląc reszty?
pozdrawiam

Użytkownik "point" <rwxrwx_at_nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:dl57vr$2t7$1_at_nospam_news.onet.pl...
Grodo wrote:

Napięcie na resecie 3,3V. Na P0.14 V = 2.25V.

Bootloader włączy się gdy P0.14 będzie zwarty do GND.

--
> point
>



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: point <rwxrwx_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: ARM jeszcze raz...
Date: Sun, 13 Nov 2005 12:52:41 +0100


Grodo wrote:
Dzięki, tyle wiem, ale nie wiem, czy on działa poprawnie. Bo jak podłaczam
woltomierz między masę a TxD0 albo między 3,3V a TxD0 to zawsze jest 0V.

No to pozostaje JTAG i program testowy w RAM, który sprawdzi UART0 i
UART1 dla porównania.

--
point

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Grodo" <(ZmienXna2000)grodoX_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: ARM jeszcze raz...
Date: Sun, 13 Nov 2005 14:54:24 +0100


To super, dzięki za pocieszenie...
I tak musze kupić kabelek, ale ostatno coś widziałem, na mikroprocesor.pl,
że brakło...
Dzięki, pozdrawiam

Użytkownik "point" <rwxrwx_at_nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:dl793e$efr$1_at_nospam_news.onet.pl...
Grodo wrote:
Dzięki, tyle wiem, ale nie wiem, czy on działa poprawnie. Bo jak
podłaczam
woltomierz między masę a TxD0 albo między 3,3V a TxD0 to zawsze jest 0V.

No to pozostaje JTAG i program testowy w RAM, który sprawdzi UART0 i
UART1 dla porównania.

--
> point



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: Artur <arcio25_wawa_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: ARM jeszcze raz...
Date: Tue, 15 Nov 2005 20:08:13 +0100


Grodo napisał(a):
I tak musze kupić kabelek, ale ostatno coś widziałem, na mikroprocesor.pl,
że brakło...

sprĂłbuj na www.propox.com,

--
Pozdrawiam,
Artur Płatek