CC1000 Pytanie



Masz problem? Zapytaj na forum elektroda.pl

Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "AzaZeL" <AzaZeL_B_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: CC1000 Pytanie
Date: Wed, 8 Mar 2006 18:18:27 +0100


Witam
walcze juz 3 dzien z CC1000 i narazie wygrywa ze mna :(

mam pytanie czy w trybie UART jak na nadajnik dam sygnał np 2kHz to na
wyjsciu odbiornika tez dostane te 2 kHz ?

Pozdrawiam
AzaZeL




Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Mariusz Ł." <elprojekt_at_nospam_SPAMpoczta.onet.pl>
Subject: Re: CC1000 Pytanie
Date: Thu, 9 Mar 2006 09:16:23 +0100


Witam,

teoretycznie tak. Idąc za dokumentacją. Nie używałem tego trybu, więc nie
poradzę.
Tan układ ma wyjście RSSI. Sprawdź, czy wogóle coś odbiera.

Pozdrawiam,
Mariusz.

Użytkownik "AzaZeL" <AzaZeL_B_at_nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:dun3la$fi2$1_at_nospam_bgnet.pl...
Witam
walcze juz 3 dzien z CC1000 i narazie wygrywa ze mna :(

mam pytanie czy w trybie UART jak na nadajnik dam sygnał np 2kHz to na
wyjsciu odbiornika tez dostane te 2 kHz ?

Pozdrawiam
AzaZeL






Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "AzaZeL" <AzaZeL_B_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: CC1000 Pytanie
Date: Thu, 9 Mar 2006 10:40:47 +0100



teoretycznie tak. Idąc za dokumentacją. Nie używałem tego trybu, więc nie
poradzę.
Tan układ ma wyjście RSSI. Sprawdź, czy wogóle coś odbiera.

na odbiorniku RSSI mam 1V tzn ze cos odbiera?

a na nadajniku RSSI mam 3.3V

Pozdrawiam
AzaZeL



Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "Mariusz Ł." <elprojekt_at_nospam_SPAMpoczta.onet.pl>
Subject: Re: CC1000 Pytanie
Date: Thu, 9 Mar 2006 15:43:20 +0100


w dokumentacji jest taki mały wykres napięcia RSSI.
Jeśli skonfigurowałeś to wyjście poprawnie, to im niższe napięcie wyjściowe,
to tym silniejszy odbierany sygnał.
Wszystko masz w dokumentacji.
Sprawdź, czy w trybie odbioru zaważasz zmiany tego napięcia, jednocześnie
włączając/wyłaczając nadawanie w drugim układzie.

Pozdrawiam,
Mariusz.

Użytkownik "AzaZeL" <AzaZeL_B_at_nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:duot74$lp$1_at_nospam_bgnet.pl...

teoretycznie tak. Idąc za dokumentacją. Nie używałem tego trybu, więc
nie
poradzę.
Tan układ ma wyjście RSSI. Sprawdź, czy wogóle coś odbiera.

na odbiorniku RSSI mam 1V tzn ze cos odbiera?

a na nadajniku RSSI mam 3.3V

Pozdrawiam
AzaZeL





Poprzedni Następny
Wiadomość
Spis treści
From: "AzaZeL" <AzaZeL_B_at_nospam_poczta.onet.pl>
Subject: Re: CC1000 Pytanie
Date: Thu, 9 Mar 2006 16:49:38 +0100



juz odpalilem ale nie w trybie uart
działa ładnie pierwsza ramka wysłana :)

Dziekuje za zainteresowanie

Pozdrawiam
AzaZeL